Wij geven gebruikt meubilair een tweede leven

Wij geven gebruikt meubilair een tweede leven

Natuur en milieu

Hart voor onze omgeving. Natuur en milieu maken standaard onderdeel uit van de werkwijze van Ceka Nederland. Zowel bij de levering van nieuw meubilair als bij de vervanging van oude kantoorinrichting is milieubewustzijn een van onze voornaamste uitgangspunten.

NIEUWE PRODUCTEN

Wij hebben op het vlak van kantoorinrichting en van interieurs voor zorg- en onderwijsinstellingen per productgroep een aantal partnerschappen met leveranciers. Deze partijen leveren (functioneel) meubilair van uitstekende kwaliteit, zijn leveringsbetrouwbaar én werken met milieu-gecertificeerde producten.

Ze werken volgens het Cradle to Cradle-principe en gebruiken uitsluitend hout met een duurzaamheidskeurmerk.

Daarbij bieden wij bij verschillende producten een statiegeldregeling aan. Bij toekomstige vervanging van het interieur krijgt de gebruiker het statiegeld op dit meubilair terug.

DE CIRCULAIRE SCHATKAMER

De overheid heeft zich tot doel gesteld dat in 2050 de gehele overheid circulair moet zijn.

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/circulaire-economie/nederland-circulair-in-2050

Dit houdt in dat alle inrichtingsvraagstukken vanuit de overheid worden ingestoken vanuit een circulaire kant. Daarnaast zien we steeds vaker dat ook vanuit zakelijke relaties de vraag wordt gesteld om op een circulaire manier naar het interieur te kijken.

Om een antwoord op deze vraag te kunnen geven heeft Ceka Nederland de Circulaire Schatkamer opgericht.

Bij veel relaties staat op zolder en in de kelders overbodig meubilair. Vaak weet men zelfs niet meer wat er exact staat. Met de Circulaire Schatkamer biedt Ceka Nederland hiervoor de oplossing:

  • Wij gaan de kelders in en de zolders op en maken d.m.v. een quick scan een inventarisatie van wat er staat.
  • Op locatie sorteren we de producten in 3 categorieën. Zonder handeling inzetbaar, door op te knappen inzetbaar, niet meer inzetbaar.
  • Wij halen de producten op en vervoeren ze naar onze locatie (de schatkamer).
  • We overleggen met de opdrachtgever wat te doen met het meubilair dat niet meer inzetbaar is. Mocht het afgevoerd moeten worden dan wordt dit netjes gescheiden in houtafval, metaalafval en overige materialen.
  • De overige producten worden, indien nodig opgeknapt, gefotografeerd en uiteindelijk in een portaal gezet.
  • We houden de producten 6 maanden in de schatkamer.
  • Bij een vraagstuk voor nieuw meubilair wordt er allereerst door de interieurontwerpers van Ceka Nederland een plan uitgewerkt. De interieurontwerpers raadplegen het portaal om te kijken of er bruikbare producten voor het betreffende project in de schatkamer staan.
  • Na een periode van 6 maanden kunnen we het portaal openstellen voor derden. Dan kunnen ook andere relaties producten uit de schatkamer aanschaffen.
  • Wanneer er een product van relatie A naar relatie B gaat wordt een vooraf afgesproken bedrag aan relatie A overgemaakt.
  • Echter kan de relatie er ook voor kiezen om de producten gelijk open te stellen voor derden.    

Naast de voorraad uit de Circulaire Schatkamer gaan we samen met onze opdrachtgevers ook op zoek naar creatieve oplossingen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van sloopafval kunnen we nieuwe functionele meubelen maken. Zo kunnen bijvoorbeeld oude deuren en verwarmingsbuizen gebruikt worden voor het maken van nieuwe een roomdivider. Ceka Nederland denkt graag met de opdrachtgever mee om tot nieuwe creatieve ideeën te komen.

Wilt u eens sparren over de mogelijke ideeën voor vernieuwing van uw interieur? De deur van ons kantoor staat altijd open en we komen graag een keer bij u langs.