Afstudeerstage bij CEKA Nederland

In deze blog wil ik jullie graag meenemen in de periode van mijn afstudeerstage die ik bij CEKA Nederland heb afgerond. In januari 2020 startte de stageperiode en deze eindigde eind juni. In deze vijf maanden heb ik mijn onderzoeksproces, advies en implementatie voor CEKA Nederland geschreven. 

Over mij en mijn opleiding

Ik ben Quinty van Eibergen Santhagens. In 2016 ben ik gestart aan de opleiding Small Business & Retail Management aan het Avans in Breda. Deze HBO opleiding is sinds 2018 vernieuwd en staat nu bekend onder de naam Ondernemerschap & Retail Management.

Tijdens deze 4-jarige opleiding word je opgeleid tot ondernemer/ondernemende werknemer. De combinatie van de theorie die vaak tegelijkertijd wordt gekoppeld aan praktijkgerichte casussen, maakt deze opleiding interactief en daardoor leerzaam en leuk. De focus van mijn opleiding ligt op het optimaliseren van bedrijfsprocessen en strategieën, maar vooral op het starten van een start-up/bedrijf. De combinatie van marketing, verkoop, inkoop, organisatiekunde, een stukje recht en persoonlijke ontwikkeling vormen de basis van de opleiding.

De afstudeeropdracht voor CEKA Nederland

Voordat ik mijn afstudeerperiode in januari begon, heb ik met mijn stagebegeleider Olof van der Heijden samen gezeten om de opdracht samen te stellen en te formuleren. Olof is de eigenaar van CEKA Nederland en focust zich op de organisatie en de verkoop.

CEKA Nederland is 1 mei 2020 verhuisd naar Oosterhout N.B., vanuit Raamsdonksveer. De wens van Olof was om meer naamsbekendheid op te bouwen in deze regio, om zo de kernwaarden van CEKA Nederland goed over te brengen op onze relaties.

Voor mijn afstudeerproject heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om naamsbekendheid in een regio op te bouwen. Hiervoor is gebruik gemaakt van verschillende literatuurvormen. Uiteindelijk heb ik de resultaten van dit onderzoek omgezet naar een rapport met adviezen voor CEKA Nederland. Uiteindelijk is er een implementatieplan ontwikkelt die is voorgelegd bij het CEKA team. Dit implementatieplan heb ik tevens op school verdedigd.

Het verloop van de afstudeerperiode

27 Januari 2020 startte mijn stage bij CEKA Nederland. Op dat moment zat CEKA nog gevestigd in Raamsdonksveer. Ik heb ongeveer de helft van mijn stage hier op kantoor gewerkt. De overige weken heb ik vanuit huis gewerkt aan mijn scriptie. Dit vanwege het Covid-19.

De eerste weken toen ik nog op kantoor werkte, mocht ik mee naar afspraken met Olof van der Heijden en Bart Salewicz, om meer indruk te krijgen van het vak Accountmanagement. Daarnaast heb ik met Willeke van der Heijden gewerkt aan de social media pagina’s van CEKA.

Echter is CEKA Nederland 1 mei verhuisd naar het nieuwe pand aan de Waard 6 in Oosterhout. In de laatste weken van mijn stage heb ik hier af en toe kunnen werken, wat super gaaf was. Ik vond het leuk om de verhuizing mee te mogen maken naar de nieuwe locatie.

Afsluiting van de periode

Mijn stageperiode is afgesloten met een presentatie aan het CEKA team, over mijn scriptie. Tevens heb ik mijn implementatieplan verdedigt via Teams aan de begeleiders van het Avans. Na de verdediging kreeg ik gelijk te horen dat ik was geslaagd! Dat was super gaaf. 1 Juli 2020 had ik dan ook mijn diploma-uitreiking op een bijzondere manier. Namelijk via een drive thru!