Stylingadvies en tapijttegels

Als je een ruimte betreedt dan zet je de eerste stap op de vloer. De vloer is het eerste onderdeel van de ruimte die je welkom heet. Geef daarom de vloer een rustgevende, vriendelijke en professionele uitstraling. Een belangrijk onderdeel van stylingadvies dus. Wat veel bedrijfspanden gebruiken voor hun kantoorvloeren zijn tapijttegels. Ze bieden sfeer, zijn makkelijk te onderhouden en zijn er in vele verschillende kleuren en stijlen. Dit maakt het mogelijk dat je precies kunt kiezen, welke vloer het beste bij jouw interieur en bedrijfsidentiteit past. Daarnaast zijn ze vrij goedkoop als je ze vergelijkt met andere vloeren, zoals PVC of laminaat. Er zijn ook tappijttegels met verschillende bewerkingen, zoals hoog- en laagpolis. Andere voorbeelden zijn vouclé en frisé. Genoeg keuze dus om de perfecte vloer voor je kantoor te leggen. Niets voor niets komt het gebruik van tapijttegels veel voor in ons stylingadvies.

Inhoud stylingadvies

Waar komt je bureau, welke kasten worden er geplaatst en waarvoor wordt je kantoor allemaal gebruikt? Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die je moet stellen bij de opmaak van een stylingadvies. Ook details als opbergruimte, concentratie van de kantoorgebruikers en zelfs de akoestiek zijn allemaal aspecten die je in acht kunt nemen wanneer je de ideale werkruimte wil inrichten. Door je over zoveel mogelijk van deze punten te buigen, kan je je kantoor zodanig inrichten dat deze perfect aansluit bij de uitstraling en de werkzaamheden die er verricht moeten worden en natuurlijk ook je bedrijfsidentiteit.

Kantoormeubilair en waar rekening mee te houden

Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven dat hun werkplekken zodanig zijn ingericht dat creativiteit en natuurlijk ook productiviteit gestimuleerd worden. Dit dynamische werken begint steeds meer een wens te worden op de werkvloer en met een beetje kennis van kantoormeubelen en hoe deze juist uit te zoeken en te gebruiken, kan je precies aan deze wensen voldoen.

Ergonomische kantoormeubelen

Ergonomische kantoormeubelen zorgen bijvoorbeeld voor meer comfort een juiste werkhouding, wat leidt tot meer comfort en minder ziekteverzuim. Bovendien moet je ook goed in acht nemen welke meubels je allemaal wilt; is enkel een bureau, stoel en kast genoeg? Moet er vergaderd worden? Komen er cliënten langs? Elke tafel, kast, stoel of balie moet een functie hebben en passen in het totaalplaatje. Dus let er bij elk meubelstuk dat je wil aanschaffen dus goed op of je het ook daadwerkelijk nodig hebt. En als we dat allemaal eenmaal uitgezocht hebben, kijken we naar het volgende belangrijke aspect: het design.

Design kantoormeubelen

Als je eenmaal weet welke meubelen je wilt hebben en waar ze moeten staan, is het tijd om je over het design na te denken. Ook hier houdt ons stylingadvies rekening mee. Net zoals bij meubilair van woon- en slaapkamers, zijn er voor kantoormeubelen ontelbaar veel verschillende ontwerpen en combinaties ervan te bedenken, om precies de sfeer te krijgen die jij wilt creëren. Zo kan je aan de hand van je meubilair een tafereel maken dat precies aansluit bij wat jij wil dat jouw werkplek uitstraalt. Houd je van strak en geordend? Probeer eens modern of industrieel. Warm en ontvangend? Misschien is een landelijk ontwerp dan wat meer voor je. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er zijn designmeubelen die als een puzzel in elkaar samenvallen en jou de werkplek geven waarvan jij zegt: hier kom ik graag. Of dit nou als werknemer is of als cliënt.

Stylingadvies ?

Als laatste is het natuurlijk altijd handig om iemand in te schakelen die je advies over je kantoorinrichting kan geven. Professionals met een goed oog voor ontwerp en een gezonde dosis kennis over meubelen of vloeren, kunnen je altijd helpen bij het creëren van jouw perfecte plaatje. Want hoewel iedereen zo zijn wensen heeft, soms is het fijn als er een tweede mening bij komt die tips geeft, inspiratie met je opdoet of oplossingen probeert te bedenken voor problemen waar je misschien tegenaan loopt. En hoewel we je hier zoveel mogelijk adviezen hebben gegeven, staat Ceka Nederland natuurlijk altijd voor open om diegene te zijn die deze second opinion biedt en met je aan tafel gaat zitten om de nodige hulp te bieden. Want een goed begin is een nog betere werkplek.

Heeft u vragen of moet uw eigen interieur hoognodig worden aangepast aan het werken, leren en zorgen van nu? We komen graag een keer kennis maken!