Benieuwd naar jouw toekomstige werkomgeving
in virtual reality?

Ga je verhuizen of wil je je huidige werkomgeving opnieuw inrichten, maar vind je het lastig om de ruimte vooraf in te beelden met nieuw meubilair? Dan is virtual reality ideaal voor jou! Naast het maken van mooie 3D visuals kan Ceka Nederland ook de ruimte in virtual reality laten zien. Maar hoe werkt dat nu precies? 

 

In virtual reality heb je veel verschillende mogelijkheden. Je hebt virtual reality waarmee je daadwerkelijk zelf door de ruimte kan lopen, maar je hebt ook virtual reality die je kan creëren door middel van panorama foto’s. Hierbij is er een 360 graden foto gemaakt vanuit 1 punt waardoor je vanaf dat punt helemaal rond kan kijken. Bij Ceka Nederland maken we van het laatste gebruik, virtual reality door middel van panorama’s.

We tekenen de betreffende ruimte in 3D, in het programma p.Con Planner, maken een panorama afbeelding van het gewenste beeld en plaatsen deze in een app. Door middel van onze VR-bril sta je nu midden in de ruimte en kan je 360 graden om je heen kijken. Om toch door de ruimte te kunnen ‘lopen’, kunnen we meerdere panorama’s toevoegen, waarmee je middels een cirkel in het scherm naar de volgende panorama kan klikken. Zo kan je op deze manier optisch door de ruimte kan lopen.
Hierdoor kan je goed zien hoe groot nu eigenlijk de tafel in de ruimte is, of hoe de kleuren en materialen tot zijn recht komen.
Klik hier voor een virtual reality tour van een opgeleverd project.

Een panorama is een groothoekig zicht van een ruimte in de vorm van, in dit geval, een foto.

Naast het feit dat mensen het leuk vinden om in hun eigen toekomstige ruimte te kunnen staan, is het ook erg handig om op deze manier een ruimte te bekijken door de ogen van bijvoorbeeld een persoon met dementie. Dit is erg praktisch bij het inrichten van bijvoorbeeld woonkamers in zorginstellingen.
Zo hebben wij een training gevolgd bij Tarkett. Zij hebben ons bijvoorbeeld uitgelegd wat bepaalde kleuren, patronen en lichtreflectiewaarden doen door de ogen van iemand met dementie.
Door middel van een VR-presentatie konden ze over de beelden een filter aanzetten zonder dementie en met dementie.
Voor zowel ons als ontwerpers en adviseurs, als voor zorgmedewerkers is dit erg interessant.

Benieuwd wat wij hebben geleerd bij deze training? Of benieuwd hoe jouw nieuwe inrichting eruit ziet in virtual reality? Neem vrijblijvend contact met ons op en kom het beleven en ervaren.