Interieurvormgeving voor een gezondere werkomgeving

Bij het kiezen van de juiste interieurvormgeving is het van belang om op de gezondheid van de medewerkers te letten. Steeds meer organisaties maken kennis met de voordelen van een goede interieurvormgeving voor een gezondere werkplek. Binnen ieder bedrijf maken de medewerkers immers verschil. Zij moeten energiek en vitaal op hun werkplek kunnen staan, zodat het bedrijf op rolletjes kan lopen. Maar in hoeverre kan de interieurvormgeving voor een gezondere werkomgeving zorgen?

Meer beweging stimuleren

De uitspraak “zitten is het nieuwe roken” wordt steeds vaker genoemd bij de interieurvormgeving van kantoren. Steeds meer bedrijven zien het belang van voldoende beweging in. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat er door meer dan de helft van de Nederlandse bevolking nog steeds te weinig bewogen wordt. Een zittend beroep kan dan ook funest zijn voor een gezondere werkomgeving. Maar wat kan een bedrijf hier aan doen?

  • Voldoende zit-sta werkplekken creëren. Zogenaamde sta-bureaus zijn de afgelopen jaren enorm in trek geraakt. Steeds meer bedrijven investeren in deze bureaus om hun personeel uit te dagen om in beweging te komen. Dit blijkt bewezen effectief te zijn.
  • Traplopen stimuleren door bijvoorbeeld met bordjes aan te geven hoeveel calorieën je hier ten op zichte van de lift mee kunt verbruiken.
  • Hippe vergaderzalen creëren en zoveel mogelijk staande plekken realiseren. Zo houd je het personeel productief en in beweging.

Waarom is de interieurvormgeving van belang voor een gezondere werkplek?

Vitaliteit en gezondheid kunnen verkregen worden door de interieurvormgeving van de kantoorinrichting voldoende aan te passen. Hierbij kan het om grootschalige veranderingen, zoals het installeren van zit-sta werkplekken, gaan, maar ook kleinschalige aanpassingen kunnen een groots effect hebben. De wijze waarop het bedrijf het interieur vormgeeft is van essentieel belang voor vitalere werknemers. Dit betekent dat niet alleen het ziekteverzuim omlaag zal gaan, maar ook dat de productiviteit van het bedrijf toeneemt. Kortom, de interieurvormgeving speelt een essentiële rol bij het bestrijden van onze huidige zit-cultuur.