Mgr. Frencken College

Het Mgr. Frencken College is een moderne middelbare havo/vwo school die de leerlingen voorbereidt op hun toekomst. Iedereen krijgt op deze school de kans om vanaf de brugklas zijn/haar talent te ontdekken en/of te ontwikkelen.

Ceka Nederland is sinds 2018 betrokken bij de verbouw en transformatie van het Mgr. Frencken College in Oosterhout. Algemene ruimtes en studienissen binnen deze middelbare school zijn opnieuw ontworpen en ingericht. Tijdens de ontwerpfase is er samengewerkt met drie creatieve leerkrachten van het Mgr. Frencken College. 

Er zijn in deze schoolomgeving een aantal typische elementen terug te vinden, zoals de treinbanken, creatieve hoekjes, tractorzitjes en picknicktafels. Dit project had het doel om ervoor te zorgen dat de leerlingen op verschillende manieren kunnen werken. Zowel individueel als in groepjes. Hiervoor zijn hoog- en laagzit werkplekken ingezet om afwisseling te stimuleren. De leerlingen kunnen zich in een inspirerende omgeving terugtrekken om zo aan school te werken.

Onze expertise binnen dit project lag voornamelijk bij de advisering in het ontwerp en de uitvoering ervan. Daarnaast hebben we veel maatwerk toegepast binnen dit project. Omdat het een groot project was hebben we het faseplan zorgvuldig gecoördineerd. Voor de leerlingen die nét wat meer uitdaging zoeken zijn er ook excellentieprogramma’s te volgen.