Chris na tien jaar bij CEKA Nederland met pensioen

Eind 2010 is Chris Vermeer begonnen bij CEKA Nederland. In de eerste jaren een combinatie van magazijn/voorbereiding, later meer op de baan voor leveren en monteren. Na tien jaar bij CEKA Nederland gewerkt te hebben gaat hij met pensioen. 

Montage en logistiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voordat we kunnen plaatsen op locatie moeten de spullen eerst naar de locatie vervoerd worden. Hier zit soms al de eerste uitdaging, de spullen op de juiste plaats in het pand krijgen. Denk hierbij aan grote vergadertafels uit één stuk die niet in de lift passen. Dit vergt flexibiliteit en creativiteit en maakt dat geen enkel project hetzelfde is.

We vroegen Chris wat hij zo fantastisch vindt aan het vak. In 1 woord zou hij zeggen: diversiteit. De ene keer zit je in de regio en ben je met een half uurtje op locatie, de volgende keer rijdt je 2,5 uur om op plaats van bestemming te komen.
Ook de aard van de werkzaamheden is heel divers, van ophangen van verlichting, zetten van kastwanden, akoestiek verbeteren, coronaschermen plaatsen, tot interne verhuizing.
Chris heeft zelf, vanwege zijn technische achtergrond, het ouderhoud en eventuele reparaties aan bijvoorbeeld bureaustoelen altijd erg leuk gevonden.
Wat hij telkens weer ervaart is het enthousiasme van de klant bij het plaatsen van een nieuwe inrichting. De destijds gedane aankoop krijgt nu een gezicht. Hoe tof is het dat Chris en zijn mede monteurs daar verantwoordelijk voor zijn!

Chris: Kwam ik met een kast binnenlopen en kreeg ik dan van een vrouw te horen, uiteraard duidend op de kast, ‘‘dat ziet er mooi uit’’, was mijn antwoord steevast: ‘’Dank u en wat vindt u van de kast?’’ Mijn dag kon niet meer stuk.

Er is door de jaren heen veel veranderd op het gebied van kantoorinrichting. We zijn van aparte kantorenkamers naar grote open kantoortuinen gegaan. Ook het ergonomische aspect is door de jaren heen veranderd. Eerst waren de bureaus allemaal met een vaste hoogte. Men gebruikte een voetenbankje als het bureau te hoog stond. Daarna is het snel gegaan naar hoogte verstelbaar met een inbus of slinger. Tegenwoordig heb je ook zit-sta bureaus en zijn de meeste bureaus ook elektrisch te bedienen. Deze nieuwe ontwikkelingen en inzichten betreffende de ergonomie zullen altijd blijven.

Wat hij het meeste gaat missen als hij met pensioen gaat? Op de eerste plaats uiteraard zijn collega’s. De fijne sfeer onderling en het gemeenschappelijke doel waar we ons met z’n alle hard voor maken. Maar natuurlijk ook klanten waarbij hij in de loop der jaren vaker kwam en daardoor toch een soort band heeft opgebouwd.

Zijn pensioen is inderdaad aanstaande en fysiek gezien is het ook de hoogste tijd.

Nog een leuke boodschap van Chris: Heb respect, blijf lachen, hou humor hoog in het vaandel. Voor je het weet moet je met pensioen.

Aangezien we door Corona nu geen afscheidsborrel/etentje konden organiseren hebben we een passend alternatief bedacht. Hij is op zijn laatste dag op pad gestuurd om overal ‘thuiswerkplekken te installeren of meubilair op te halen’. Zo is hij de gehele dag langs alle collega’s thuis gereden, welke thuis zaten te werken door Corona. Iedereen had een verrassing/cadeau of wat lekkers te eten en te drinken voor hem klaar staan. Zo kon hij iedereen nog even zien en spreken op 1,5 meter afstand. Om 15:00 uur ‘s middags hebben we een gezamenlijke digitale borrel georganiseerd via Teams. Zo heeft hij ondanks de Corona situatie toch nog een leuke laatste werkdag gehad. En zodra alles het weer toe laat gaan we natuurlijk nog met hem proosten op zijn pensioen.

Chris, we gaan je missen. Het ga je goed! Geniet van je welverdiende pensioen.