arbo richtlijnen werkplek

Een werkplek volgens de ARBO regels.

Een werkplek volgens de ARBO regels ? De arbeidsomstandighedenwet is er om werknemers veilig en gezond te houden. In deze Arbowet staat ARBO regels. Regels waaraan werkgevers moeten voldoen met betrekking tot de werkruimte en de werkomstandigheden. Maar niet alleen de werkgevers is verantwoordelijk. Werkgever en werknemer zijn samen verantwoordelijk voor de invulling van de Arbowet en de daarbij horende ARBO regels. De achterliggende gedachte van de Arbowet is minder verzuim en minder kosten door minder ziekte en of arbeidsongeschiktheid.

De werkplek volgens de ARBO regels.

De ARBO regels voor een werkplek zijn duidelijk. In algemene zin zijn de zithouding en maatvoering van een bureau en bureaustoel de belangrijkste onderdelen voor het inrichten van een kantoorwerkplek. De eisen die worden gesteld aan een bureau liggen vast in de Europese norm EN527-1:2011, ook liggen er normen vast die betrekking hebben op veiligheid, sterkte en duurzaamheid. Een ARBO dienst kan deze regels u toesturen. Ook zijn interieur adviesbureaus zoals Ceka Nederland uitstekend op de hoogte van de Arbo richtlijnen van een werkplek. Want de ARBO richtlijnen gaan ook over zit-statafels, werktafels en werkbanken. Een groot deel van kantoormeubilair moet voldoen aan deze regels. Uw voordeel is dat Ceka Nederland uitstekend op de hoogte is, als het gaat om ergonomische werken in zijn totaliteit. U wilt tenslotte als bedrijf voldoen aan de ARBO regels om mogelijke boetes te voorkomen.

ARBO regels voor een bureau.

Als we heel specifiek naar de vereisten kijken die er worden gesteld aan het “ARBO” bureau, dan is het belangrijkste punt dat het bureau in hoogte verstelbaar is. Hierbij wordt gekeken naar de afmetingen van het lichaam van de medewerker. Hoogte en diepte van het bureau zijn van belang om de medewerker een goede zithouding aan het bureau te kunnen geven. Niet verstelbare bureaus zijn gebonden aan een vaste hoogte. Deze norm kan bij ons worden opgevraagd of u vraagt advies aan uw ARBO dienstverlener.

ARBO regels voor een bureaustoel.

Een werkplek volgens de ARBO regels stopt niet bij een juiste inrichting en plaatsing van het bureau. De bureaustoel is een net zo’n belangrijk onderdeel van deze inrichting. Dat is natuurlijk ook niet raar, want voor veel medewerkers geldt, dat een groot deel van de werkdag zittend wordt doorgebracht. Een goede bureaustoel, die op een juiste manier ingesteld kan worden, is dan ontzettend belangrijk om de medewerker fit en gezond te houden. Er zijn regels opgesteld voor bureaustoelen. De instelbaarheid van de zithoogte van de bureaustoel is de meest belangrijke. Ook de manier waarop de stoel op de vloer staat en welke ondersteunende zitvlakken een bureaustoel biedt is bepalend of de bureaustoel voldoet aan de ARBO regels.
afgesteld aan de hand van het eigen lichaam. De zithoogte mag worden ingesteld tussen de 390 en 510 mm. De armsteunen mogen worden gevarieerd tussen de 200 en 270 mm. De stoel zelf moet tussen de 460 en 500 mm zijn. Als de stoel aan deze eisen voldoet dan klopt dit bij de gestelde ARBO regels.

ARBO en Interieurvormgeving.

ARBO regels maken het soms een uitdaging om aan de esthetische wensen en eisen te voldoen. Ceka Nederland is bij uitstek de partij die u hierin kunt adviseren. Wij hebben ruime ervaring met een diversiteit aan klanten en kantoorruimtes. Deze ervaring nemen wij mee als u een gedegen advies wilt hebben over de inrichting van uw kantoor en daarbij voldoet aan de ARBO regels.

Een Vrijblijvend Adviesgesprek?

1 + 0 = ?