Verkoopstyling kun je ook zelf!

Mogelijk is dit de grote nachtmerrie voor iedere ondernemer. Je hebt een prachtig nieuw pand maar hoe richt je het in. In principe ben je prima tevreden met de bestaande kantoorinrichting, maar al die muren zijn wel heel veel wit bij elkaar. Een andere uitdaging is hoe je de werkplekken indeelt. Waar komt iedereen te zitten en is dat wel de beste keuze? Want als je eenmaal de kantoren hebt ingericht lijkt het direct zo definitief.
Toch maar een interieurinrichter als Ceka Nederland inhuren? Of kan je deels de interieurinrichting zelf oppakken, zonder het interieuradvies van een specialist?
Het antwoord is ja. Uiteraard is het mogelijk om de verkoopstyling voor een deel zelf te doen!

Allereerst, wat is verkoopstyling precies?

Verkoopstyling is een chique benaming voor het stylen van een woning, pand of winkelinrichting. Het doel van verkoopstyling hoeft dus niet altijd hetzelfde te zijn. Bij een woning of kantoor gaat het vaak om het ‘verkoopklaar’ maken van het pand. Voor een winkelinrichting ligt de focus op het, voor de bezoeker, zo aantrekkelijk mogelijk maken van de winkel. Hiermee wordt de winkelverkoop gestimuleerd. De resultaten van verkoopstyling zijn verbluffend. Uit verschillende onderzoeken blijkt het een bewezen verkoopmethode. Door de unieke kenmerken van ieder gebouw beter uit te laten komen, kunnen interieurspecialisten de kans op een goede en snelle verkoop vergroten, of in geval van winkelinrichting de verkoopresultaten laten stijgen.

Tips om zelf aan de slag te gaan!

Is een interieuradvies door specialisten altijd noodzakelijk? Niet direct. Er zijn veel dingen die je zelf kunt doen. Pas wanneer je merkt dat het te weinig effect heeft, kun je ervoor kiezen om een onafhankelijke interieurspecialist in te schakelen. Hieronder enkele tips om jouw verkoopstyling op te pakken.

• Verwijder overtollig meubilair voor een meer ruimtelijker uitstraling;
• Verwijder onnodige decoratiestukken;
• Zichtbare gebreken? Repareer deze of doe (goedkope) herstelwerkzaamheden aan het pand;
• Ruim zorgvuldig op en maak verkoopstallingen en displays geregeld schoon.

Klop aan bij een deskundige om inspiratie voor je interieur op te doen, zodat je precies weet welke elementen aanwezig mogen zijn in het interieur. Twijfel je of je voldoende gedaan hebt? Neem dan contact op met een interieuradviseur als Ceka of laat goede vrienden eens hun mening geven. Indien de resultaten uitblijven kan je met behulp van professionele verkoopstyling alsnog je uitdagingen met je interieur laten verwezenlijken. Je kunt dan je interieur laten tekenen, hierin geadviseerd worden en of de interieurinrichting volledig laten uitvoeren door een specialist.