Hybride werken:
De coffee corner

Wat de coronapandemie ons heeft geleerd is dat we prima thuis kunnen werken. De technologie is momenteel zo ver dat we makkelijk tal van werkzaamheden plaatsonafhankelijk kunnen uitvoeren. En dus ook vanuit huis. 

Wat de lange duur van de coronapandemie ons heeft geleerd, is dat we voor een aantal taken toch ook graag fysiek mensen opzoeken. Tal van meetings verlopen beter als we elkaar kunnen ontmoeten. Ook is het voor veel medewerkers een gemis dat er weinig sociale momenten op de werkvloer zijn geweest.

Al deze ervaringen hebben een andere manier van kijken naar kantooromgevingen tot gevolg gehad. Zo is het concept Hybride werken ontstaan. In dit concept ligt de focus van een inrichtingsontwerp op ontwikkelen, creëren, inspireren en leren.

Om deze processen te stimuleren zijn er in het concept Hybride werken een aantal onderdelen belangrijk. In deze en aankomende blogs zullen we steeds een onderdeel nader bespreken. In deze blog staat de coffee corner centraal.

Coffee corner

De coffee corner

Naast het feit dat een goede kwaliteit koffie bijdraagt aan een goede werksfeer, kun je de coffee corner ook zien als een instrument waarbij je de informele ontmoeting faciliteert.
Bij het koffiezetapparaat vinden vaak ontmoetingen tussen medewerkers plaats. Naast het sociale aspect van deze ontmoetingen, wordt er ook vaak over werk gecommuniceerd. Je komt net die ene collega tegen die in jouw projectteam zit waar je nog wat vragen aan hebt of de collega van IT die je laptop aan het repareren is en je graag de status van de reparatie wilt weten.

Ook kun je deze ruimte gebruiken voor een gepland informeel gesprek. De klant met een korte afspraak ontvang je bij de coffee corner. Of een kort informeel overleg met een collega kan hier plaatsvinden. Maar ook als je even met je collega wilt bijkletsen over privé zaken dan is de coffee corner een prima plek. De plek draagt zo bij aan zowel de zakelijke als de sociale binding binnen het bedrijf.

Inrichting van de coffee corner

Door bij de coffee corner een barmeubel te plaatsen met wellicht een lounge gedeelte of coupézit, faciliteer je de diverse vormen van ontmoeten die je wilt stimuleren. Wanneer je organisatie werkt met gastvrouwen of gastheren dan kunnen deze werken vanuit een barmeubel en zo het bezoek voorzien van een drankje. Zorg in iedergeval voor een zitgelegenheid. Mocht een spontane ontmoeting leiden tot een wat langer gesprek dan is daar de mogelijkheid voor.

Sfeer van de coffee corner

Door de coffee corner een heel andere uitstraling te geven dan de rest van de werkvloer creëer je een plek binnen je kantoor waar je je even in een andere sfeer kan begeven. Onbewust zullen mensen voor deze plek kiezen als ze de informele gesprekken willen voeren waar deze plek voor bedoeld is. Denk hierbij aan een hospitality sfeer.

Ook behoefte aan een informele plek op kantoor om het Hybride werken te stimuleren? Neem vrijblijvend contact met ons op.