inspiratie interieur door Ceka Nederland

Inspiratie interieur bedrijven: hier moet je op letten!

Zoek je een inspiratie interieur voor jouw bedrijf? Dan zal je al snel merken dat het aanbod van kantoormeubilair ontzettend groot is. Van zit-sta werkplekken tot zogenaamde ergonomische stations. Werkelijk alles is mogelijk. Je kunt het zo gek en duur maken als je zelf wilt. Maar waar moet je nou écht op letten als je een zakelijk interieur samenstelt? Wij, van Ceka Nederland, vertellen je waar je op moet letten!

Inspiratiebronnen zoeken

Het is best een uitdaging om voldoende inspiratie voor een zakelijk interieur op te doen. Waar doe je deze inspiratie op? Wij adviseren om eerst eens naar de kantoorinrichting van de wat bekendere en grotere concerns in Nederland te kijken. Wat valt je op? Hoe wordt het karakter en het imago van dit bedrijf vorm gegeven? Hoe zou je dit ook in je eigen bedrijf kunnen verwerken?

Naast het zoeken van voorbeelden kan je er ook voor kiezen om inspiratie op te doen via handige apps als Pinterest. Hier vind je niet alleen inspiratie interieur voor particuliere woningen, maar ook voor bedrijven en organisaties.

Inspiratie interieur? Trap niet in de volgende valkuilen

Denk je voldoende inspiratie voor je interieur voor jouw bedrijf gevonden te hebben? Vermijd dan in elk geval de volgende valkuilen:

·         Bepaal voordat je naar een nieuwe kantoorinrichting op zoek gaat eerst je budget. Het zou immers zonde zijn als je een geweldig interieur laat tekenen en je deze vervolgens nooit kan laten realiseren. Blijf daarom tijdens het brainstormen wel realistisch en bekijk wat er mogelijk is binnen het opgestelde budget.

·         Houd rekening met de functionaliteit van het interieur. Het interieur kan nog zo mooi zijn, maar je hebt er weinig aan als dit niets doet voor het personeel. Zij moeten wel in alle rust en efficiënt kunnen werken. De werkplekken moeten daarom ook van alle gemakken worden voorzien. Hoewel het oog ook wat wil, blijft functionaliteit natuurlijk op de hoogste prioriteit staan.

Is je plan wel uitvoerbaar? Sommige mensen laten zich helemaal gaan bij het bedenken van leuke ideeën voor de kantoorinrichting van hun bedrijf, maar het moet natuurlijk ook wel uitvoerbaar blijven. Vraag daarom ook advies aan een interieuradviseur als Ceka Nederland en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Zo sta je later niet voor onaangename verrassingen.