Flores Onderwijs

Flores Onderwijs is een onderwijsorganisatie waaronder 34 scholen vallen in Arnhem en Renkum. Ceka Nederland heeft de kantoorinrichting verzorgd voor het vernieuwde Onderwijshuis PO (Primair Onderwijs) van de stichting.

Het Onderwijshuis PO van De BasisFluvius, waar bestuur en ‘back office’ van de stichting kantoor- en vergaderruimte hebben, onderging een flinke vernieuwing. De begane grond werd helemaal opnieuw ingedeeld. Ceka plaatste de nieuwe balie naast de entree, mét sta-functie om medewerkers ergonomisch te kunnen laten werken. Ook de centrale brainstormtafel, de opvallende blauwe sofa (verwijzend naar de naam van de organisatie) en de kleinere zitmeubels eromheen werden door Ceka geleverd.

Op de eerste verdieping moesten de werkplekken en vergaderruimten moderner en sfeervoller worden ingericht. In samenwerking met Femke Touwslager van Touwslager Projectadvies voerde Ceka Nederland de interieurinrichting en verkoopstyling uit.

‘We wilden graag een transparanter inrichting van de ruimte’, vertelt Irma Heijneman, medewerker Bedrijfsvoering bij De BasisFluvius. ‘Met daarin een aantal flexplekken en verschillende invullingen van de overlegruimten, omdat we met verschillende afdelingen naast elkaar werken en in wisselende bezetting.’

Ceka realiseerde aparte maar transparante ruimten met de opvallende houten room dividers. De vergaderplekken lopen uiteen van vrij traditioneel tot een tafel met hoge zitjes en uiteindelijk een hele informele setting met poefjes en een whiteboard tegen een houten wand.

‘Korte lijntjes, snel schakelen, oplossingsgericht’, zo ervoer Irma Heijneman de samenwerking met Ceka Nederland. ‘Heel positief. Dit was altijd een vrij kil gebouw, maar het heeft nu veel meer een huiskamersfeer gekregen.’

Ceka heeft ook de Europese aanbesteding gewonnen om de komende jaren de interieurs te vernieuwen van de basisscholen van De BasisFluvius.

Uitzoeken en leveren meubilair, montage, verkoopstyling.