CEKATER

We zijn begin dit jaar begonnen met een brainstormsessie hoe we onze klanten en leveranciers dit jaar kunnen bedanken voor het vertrouwen.
We zien onszelf als een gezellig, laagdrempelig en bourgondisch bedrijf. Het idee: we gaan ons eigen biertje brouwen.
Hoe leuk is het om het biertje te brouwen bij een lokale brouwerij. We belden met Brouwerij Bourgogne Kruis uit Oosterhout en werden enthousiast uitgenodigd voor een bierproeverij. 

Het proces

20 april zijn we op bezoek gegaan bij het Bourgogne Kruis, waar brouwer Willem ons heeft verteld over de achtergrond van Bourgogne Kruis.
Zo kwamen we erachter dat Bourgogne Kruis nog meer raakvlakken heeft met Ceka, naast het feit dat ze ook in Oosterhout gevestigd zijn. Zo zit Bourgogne Kruis op het Galvanitas Fabriek Terrein. Galvanitas is specialist in schoolinrichting en daarnaast heeft Bourgogne Kruis en Galvanitas een familiaire connectie.
Tijdens de proeverij mochten we verschillende bestaande biertjes proeven om erachter te komen welke kant we op wilden met ons eigen biertje. We waren het unaniem eens, het moest een blond of tripel biertje worden.
We hebben bij Willem aangegeven wat we precies lekker vonden en hebben het volledige vertrouwen bij hem gelegd om een lekker recept voor ons te ontwikkelen.
Hij ging aan de slag en de eerste stappen naar ons eigen biertje waren gezet.

Half mei werden we weer uitgenodigd door Willem om zelf het hop toe te voegen aan ons eigen brouwsel. Hij vertelde ons hoe het proces er precies aan toe gaat en dat we in juli ons eigen biertje kunnen proeven.
7 juli: het brouwsel is klaar en kan worden gebotteld. De nu nog lege bierflesjes worden schoongemaakt en gevuld met ons eigen bier. Vervolgens worden de flesjes met de hand voorzien van een kroon. Onze eigen gepersonaliseerde Ceka kroon.

CEKATER

Gedurende het brouwproces hebben wij natuurlijk niet stil gezeten op de achtergrond. Er moest namelijk een naam worden bedacht en een etiket ontworpen worden voor ons bier.
Na verschillende brainstormsessies kwamen we op de naam CEKATER.
Een pakkende naam met een vleugje humor.
Daarnaast hebben we het etiket samengesteld en laten ontwerpen.
Olof omschrijft Ceka Nederland altijd als het verhaal van Astrix en Obelix. Het kleine bedrijf wat opbokst tegen de grote projectinrichters. We vonden het daarom leuk om dit met een knipoog te verwerken in ons etiket. Het mannetje op het etiket, afkomstig over onze eigen ontworpen strip, staat in de herkenbare broek van Obelix onze CEKATER te drinken. Daarnaast een rode kater op de biervaten om het compleet te maken.

21 september hebben we onze CEKATER gelanceerd. Onder het genot van een borreltje, een CEKATER en een rondleiding van Willem in de brouwerij hebben we er een gezellige middag van gemaakt.

Benieuwd naar onze CEKATER?
Kom gezellig langs in onze showroom.

Drink voldoende water, voorkom een CEKATER.