LMC OPDC

Op het LMC OPDC kunnen leerlingen terecht die in complexe situaties verkeren. De reguliere vo-school heeft niet altijd voldoende tijd of expertise om passende ondersteuning te geven aan deze kinderen. De school kan er dan voor kiezen om het kind tijdelijk op het OPDC Rotterdam te plaatsen in de verwachting dat het kind op het OPDC zodanig ondersteuning krijgt, dat het kind daarna weer succesvol de schoolloopbaan in het voortgezet onderwijs kan vervolgen.

Voor de locatie aan de 1e Pijnackerstraat in Rotterdam heeft Ceka Nederland de totale inrichting mogen verzorgen. Enkel de lokalen zijn ingericht door de vaste contractpartner van het LMC. We hebben de opdracht gekregen door het winnen van een pitch. Uit de feedback die we kregen bleek dat we de wensen van de opdrachtgever goed hadden vertaald naar het ontwerp.

Voor het meubilair hebben we vrolijke, zachte kleuren en duurzame materialen toegepast. Van de lerarenkamer hebben we een gezellige huiselijke kamer gemaakt met zowel tafels als een loungegedeelte. De lunchruimte is een vrolijke ruimte geworden waar de leerlingen de dag starten met een gezamenlijk ontbijt en door de dag heen ontspanning kunnen vinden. De vergaderkamers zijn allemaal uitgevoerd in een kleurthema.